7 Kasım 2007 Çarşamba

Open Social'ın 3 Temel API'si

Open Social Platformu üç temel API'den meydana gelmektedir. Bunlar;
1- Profil Bilgileri (Kullanıcı Verileri)
2- Arkadaş Bilgileri (Sosyal Profil)
3- Aktivitleri (Oyunlar, Haber Beslemeleri, özel aktiviteler(Konser, Tiyatro...) vb.)

Bu üç platforma ait veriler sayıları artmaya başladıkça küçük ve orta ölçekli sosyal sitelerin kaldıramayacakları trafik ve alan dağerlerine ulaşmaktadırlar. Örnek vermek gerekirse 1000 gibi çok sayılmayacak bir rakamda üyeniz var ve siz web sitesi sahibi olarak bu üyelerin sitenizde daha fazla vakit geçirmesini istediğiniz için bir okey oyunu eklemek istiyorsunuz. Böyle bir şeyi gerçekleştirmek için ilk başta ya Okey oyununun kodlarını kendinmiz yazmanız lazım (lisanssız program kullanmak böyle bir oyunda başınıza muhtemelen büyük işler açar) yada lisans bedelini ödeyip (ki böyle bir proje için lisans bedeli bir kaç bin dolardan başlayıp onbinlerce dolara kadar çıkar) satın almanız lazım.

Bittimi hayır bitmedi. Bu tarz bir okey oyunu küçük web hosting ler ile idare edilemez siteniz haricinde bir server daha kiralamanız lazım. İş bunlada bitmiyor, sitenizde tanıştığı kızdan olumsuz cevap alan birisi sitenizi suçlu bulup serveriniza saldırması an meselesi bunu önlemenin tek yolu var alternatif bir server daha kiralamak. Vesaire vesaire bunlar uzadıkça uzuyor.

Ama Open Social size bu imkanı bedavaya sunuyor hemde oyun oynayan 1000 üyelik bir sitede 100 ü hayatta geçmez ama Open Social'ın tüm internette ki ağı sayesinde milyonlarca kişi ile birlikte üyeleriniz oyun oynayabilecekler. Hemde size masrafı sıfır 0 YTL ile.

Open Social Hakkında Yazılarımız Devam Edecek.

Hiç yorum yok: