5 Kasım 2007 Pazartesi

Open Social Facebook'a rakip mi?

Bir kaç hafta önce açıklandığı üzere Microsoft Facebook'un %1.3 gibi bir azınlık hissesinin sahibi oldu. Bu oran küçük gibi görünsede bu anlaşma ile internet dünyasında hızla yükselen Facebook kendine partner olarak seçtiğini ilan etmiş oldu.

Yani Microsoft tüm sistemi satın alacagına küçük bir yatırım ile kendisine Facebook ta büyük bir kazanç olanagının kapılarını açmış oldu.

Hali hazırda Facebook için rekabet halinde oldukları bilenen Google ve Microsoft şirketlerinden kaybeden taraf mağlubiyet bayrağını çekmeyerek ikinci planını devreye Open Social ile dünya çapında bağımsız programcıların desteği ile yola devam ediyor.

Bundan önceki Analytics, Youtube vb. satın almalarından sonra izlediği stratejiyi Faceebook içinde tasarladığı anlaşılan Google, belki de Facebook'u satın aldığında yapacağı kod ve altyapı değişikliklerini Open Social ile görücüye çıkarmış oluyor.

Youtube Google bünyesine geçtikten kısa bir süre sonra tamamıyla bir alt yapı ve kod güncellemesi geçirdi aynen Google Analytics gibi....

Bu sefer durum farklı bakalım internet dünyasının büyük oyuncularından Google sıfırdan başlayacağı Open Social projesi ile Facebook'u alt edebilecek mi???

Hiç yorum yok: